Premier League amok: 7,9 milliarder kroner til nye spillere

Klubberne i Premier League har brugt flere penge end nogensinde før.

Ifølge en opgørelse fra analysefirmaet Deloitte og den britiske tv- og radiostation BBC, har de 20 klubber i Premier League i alt handlet for 835 millioner pund, svarende til 7,9 milliarder kroner.

Manchester United brugte ifølge Deloitte for 1,4 milliarder kroner til at blandt andet at købe Angel Di Maria og til lejemålet af Radamel Falcao. United var transfervinduets mest ivrige indkøber.

Ifølge Deloitte handler det store forbrug først og fremmest om, at klubberne har fået markant flere penge i kraft af en forbedret tv-aftale.

- Vi ser stadig, at Premier League-klubbernes øgede indtægter på grund af forbedrede tv-aftaler, bliver investeret i indkøb af spillere, siger Dan Jones, der er partner i Deloitte, til BBC.

- I sidste sæson modtog hver eneste klub i Premier League 25 millioner pund (235 millioner kroner, red.) mere i tv-indtægter end året før. Det har været med til at give rekord-forbrug denne sommer, fortsætter han.

Premier League-klubberne har samlet set fået nye tv-aftaler til en værdi på mere end 28 milliarder kroner.

Ifølge Deloitte har klubberne i Primera Division i Spanien brugt fire milliarder kroner i dette transfervindue - altså kun næsten halvdelen af briternes beløb.

De italienske klubber i Serie A har brugt 2,4 milliarder kroner og klubberne i den tyske bundesliga har brugt 2,3 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip