Presset Grækenland lover at betale milliardafdrag

Grækenland bekræfter torsdag, at det vil betale et afdrag på 450 millioner euro (omkring 3,4 milliard kroner) til Den Internationale Valutafond, IMF, siger en højtstående regeringsembedsmand i Athen.

- Betalingsafdraget vil blive sendt senere på dagen, siger han.

Den trængte græske regering ligger i forhandlinger med dets partnere i eurozonen og Den Internationale Valutafond om frigivelsen af yderligere lån, men det forudsætter, at man overholder låneaftalen, der betyder, at de planlagte græske reformer bliver mere omfattende.

Grækerne er blevet bedt om at fremlægge en forbedret liste med reformer inden for seks arbejdsdage, før der kan banes vej for flere lån.

Athen appellerede om mere økonomisk støtte ved et møde med vicefinansministre i Bruxelles onsdag aften, hvor beskeden om bedre reformer blev gentaget over for den græske delegation.

- Der er ingen vilje til at yde mere støtte, før der sker fremskridt i reformprogrammet, siger en diplomat i eurozonen.

Kilder i Bruxelles siger samtidig, at de øvrige EU-lande ikke er overbevist om, at grækerne mangler likviditet i det omfang, som der bliver givet udtryk for i Athen.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, mødte onsdag den russiske præsident, Vladimir Putin, i Moskva, hvor den græske regeringschef undsagde det sanktionsregime, EU gradvist har indført mod Moskva som følge af russernes rolle i konflikten i Ukraine.

Konflikten og sanktionerne har skabt den værste krise i forholdet mellem Rusland og EU siden Den Kolde Krig.

- For at nå ud af den dybe krise skal vi forlade denne onde cirkel af sanktioner, sagde Tsipras efter mødet med Putin i Kreml.

Der har været spekuleret i, om Grækenland ville bede Putin om kriselån og på den måde slippe ud af det omfattende reformprogram, som EU-kollegerne har pålagt det forgældede land.

Putin antydede, at han ser muligheder for mere russisk-græsk økonomisk partnerskab - blandt andet på landbrugsområdet.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip