Prins William og Kate venter barn igen

Prins William og Kate er meget glade for at kunne meddele, at de venter barn nummer to, oplyser Buckingham Palace mandag.

Prins William, der er barnebarn til dronning Elizabeth, fik under stor mediebevågenhed sit første barn, prins George, sammen med hertuginde Kate sidste år.

Den britiske dronning siges at være "henrykt" over nyheden om den forestående fødsel.

Den 32-årige Kate, hertuginden af Cambridge, lider igen af en form for meget akut kvalme om morgenen, hvilket førte til en hospitalsindlæggelse under hendes første graviditet. Hun måtte mandag aflyse at deltage i en ceremoni i Oxford.

William er nummer to i arvefølgen til den britiske trone, og hans søn, prins George, er nummer tre. Nummer et i arvefølgen er Williams far, prins Charles.

- Dronningen og medlemmerne af begge familier glæder sig over nyheden om, at hendes kongelige højhed venter parrets andet barn, hedder det i en erklæring fra Buckingham Palace.

Der er ikke umiddelbart detaljer om, hvornår fødslen ventes at finde sted.

- Mange lykønskninger til hertugen og hertuginden af Cambridge. Jeg er glad for de gode nyheder, siger premierminister David Cameron i en lykønskning på sin Twitterprofil.

William og Kates første barn, hvis fulde navn er George Alexander Louis, blev født den 22. juli 2013 på Londons St. Mary's Hospital. Hans fødselsvægt var på 3.8 kg.

Parret blev gift i 2011.

Siden han kom til verden, har den unge prins George været med til at øge opbakningen til den royale familie, som de seneste årtier har kæmpet med at genvinde befolkningens tillid oven på prinsesse Dianas død i 1997.

Det populære forældrepar er sammen med deres søn blevet indbegrebet på den unge, sjove og forholdsvis moderne royale familie.

The Telegraph skrev om prins George sidste år, at den royale fødsel sikrer monarkiet i de næste 100 år.

I sidste måned meddelte William, at han næste år vil begynde at arbejde som ambulancepilot med base i Cambridge og Norwich i det østlige England.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip