Prinsesse Madeleines datter skal hedde Leonore

Den svenske prinsesse Madeleines datter har onsdag fået navn. Den lille pige skal hedde Leonore Lilian Maria og bliver hertuginden af Gotland, oplyser det svenske kongehus.

Leonore er et meget usædvanligt navn i Sverige. Det findes kun 128 kvinder, som hedder Leonore.

Det svenske kongehus lagde onsdag billeder ud på sin hjemmeside af den nyfødte pige, som til daglig kun skal kaldes Leonore.

Navnet er usædvanligt blandt svenske kongelige, men den lille pige har en navnesøster i Spanien, hvor kronprins Felipes ældste datter hedder Leonor.

At den nyfødte prinsesse også er kommet til at hedde Lilian, var der mange, som havde forudsagt. Prinsessen er dermed opkaldt efter den nu afdøde prinsesse Lilian, der stod prinsesse Madeleine nær.

Madeleine nedkom torsdag klokken 22.41 i den amerikanske storby New York, og det er Madeleines og hendes mand, Christopher O'Neills, første barn.

I den aktuelle svenske tronfølge er Madeleine nummer fire efter kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle og prins Carl Philip.

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill oplyste tidligere i år, at de havde bestemt sig for, at deres førstefødte barn skulle komme til verden i USA, ikke i Sverige.

Allerede i november fortalte prinsessen til pressen, at hun ventede sig en datter, og det satte øjeblikkeligt gang i spekulationer om, hvad barnet skulle hedde.

Madeleine flyttede efter en brudt forlovelse til New York, hvor hun har arbejdet frivilligt på fuld tid for World Childhood Foundation.

I New York blev hun kæreste med den britisk-amerikanske finansmand Chris O'Neill, som hun giftede sig med i Slotskirken i Stockholm 8. juni sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip