Privatfly skal finde tre savnede danskere i Filippinerne

Tre savnede danskere i det område i Filippinerne, som er hårdest ramt efter fredagens supertyfon, eftersøges nu af et privat chartret fly.

Ifølge den danske ambassadør i Malaysia og Filippinerne, Nicolai Ruge, mangler de danske myndigheder at få kontakt til i alt 15 personer fra den såkaldte danskerliste i området, men heraf er tre personer bosat i den hårdest ramte provins Leyte.

- Ved hjælp af Danmarks generalkonsul i Manila er det lykkedes at få de tre danskere inkluderet i en eftersøgning, som bliver organiseret af en privat virksomhed, der er tilknyttet generalkonsulens familie, siger Nicolai Ruge fra Kuala Lumpur.

- Firmaet har chartret et fly, som lettede mandag formiddag lokal tid fra Manila mod Tacloban City i Leyte-provinsen for at lede efter virksomhedens egne ansatte, men altså også de tre danskere, siger han.

Det danske Borgerservice har fået mange henvendelser fra pårørende om savnede personer i Filippinerne, efter at supertyfonen Haiyan ramte landet fredag.

Blandt de savnede mangler myndighederne fortsat også at få kontakt til 17 personer, som ikke samtidig har skrevet sig på listen over danskere i området.

- Det er typisk danskere, som er på en kortere gennemrejse i landet, siger Nicolai Ruge.

Udenrigsministeriet arbejder på højtryk for at få overblik over situationen i landet, hvor mindst 10.000 personer vurderes omkommet i den centrale del af Filippinerne.

Landets infrastruktur er lagt ned af naturkatastrofen, som betegnes som den værste i landets nyere historie.

Både telefoner og internet er nede i de tyfonramte områder, og det kan være årsag til, at man ikke har fået kontakt med de sidste danskere, siger ambassadøren.

- Heldigvis har vi fortsat ingen informationer om danskere blandt hverken omkomne eller tilskadekomne, siger Nicolai Ruge.

Omkring 4,5 millioner mennesker var ifølge filippinske myndigheder berørt af fredagens tyfon.

/ritzau/

 

Dagens Gossip