Procedurefejl kan fjerne Hamas fra EU's terrorliste

Den palæstinensiske militante gruppe Hamas skal fjernes fra EU's terrorliste, fastslår EU-Domstolen. Gruppen har optrådt på listen i 13 år.

- Noteringen af Hamas på terrorlisten tilbage i 2001 var ikke baseret på fornuftige juridiske vurderinger, men på "oplysninger afledt fra pressen og internettet", fastslår EU-Domstolen i en udtalelse.

Domstolen fastslår dog samtidig, at beslutningen udelukkende er truffet på baggrund af teknikaliteter, således at man ikke forholder sig til, om det faktisk er berettiget, at Hamas figurerer på terrorlisten.

Islamisterne må da også foreløbig finde sig i at blive på listen i en periode på tre måneder, eller indtil en eventuel anke mod afgørelsen afsluttes, lyder det fra domstolen.

Hamas, der primært holder til i Gazastriben, anses af mange lande, herunder USA, EU og Israel, for at være en terrororganisation, og gruppens militante gren har da også taget skylden for en række dødelige angreb på israelere.

I 1988 udsendte gruppen et charter, hvor bevægelsen erklærer, at den er en del af Det Muslimske Broderskab og agter at bekæmpe den jødiske stat Israel for at skabe et uafhængigt Palæstina.

Hamas betragter det nuværende Israel som en del af et samlet Palæstina.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip