Professor afleverer biblioteksbog 47 år for sent - slipper for bøde på over 76.000 kroner

Lotte Sørensen

|

17/09/2013

Dagens topnyheder

John Foster var bachelorstuderende på Queen's University i Belfast i i Nordirland, men har siden arbejdet som professor på et University of British Colombia i en årrække.

Det var først, da han skulle rydde sit skab her, da han havde fået nyt job, at han opdagede en gammel bog. Det var en digtsamling af den victorianske forfatter Arthur Hugh Clough. Stemplet i bogen viste, at den skulle have været afleveret på biblioteket på Queen's University 11. oktober 1966.

Læs også: Klædt ud som brudepar som fire-årige - nu fejrer de platinbryllup

- Jeg så, at den havde et stempel, hvor der stod, at Queen's havde fået den i maj 1921, så det var helt sikkert deres bog. Den skulle have været afleveret for 47 år siden, så den var skandaløst forsinket, siger professoren til Belfast Telegraph.

Læs også: Forlovelsesring tabt i Østersøen fundet efter tre år

Han vidste, at biblioteket tager 50 pence for hver uge, en bog er forsinket, så bøden lød nu på 8577,50 pund, svarende til over 76.200 kroner. Til John Fosters held, har biblioteket dog ikke tænkt sig at opkræve bøden.

- Moralen er vel, at hvis du finder en forsinket biblioteksbog, skal du være sikker på, at den er virkelig, virkelig meget forsinket, før du afleverer den! siger han.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med