Professor: Det overrasker med Gades tidlige afgang

Det hører til de sjældne tilfælde, at en topchef i en organisation som Landbrug og Fødevarer forlader sin post efter lidt mere end to år.

Sådan lyder vurderingen fra professor i ledelse ved Copenhagen Business School, Caspar Rose, efter at Søren Gade onsdag er fratrådt stillingen som administrerende direktør i interesseorganisationen.

- Det er forholdsvis kort tid, at han har været ansat - og især hvis vi sammenligner med andre tilsvarende stillinger i danske organisationer. Der er det typisk sådan, at man sidder i en væsentlig længere periode for at danne netværk og få noget faglig tyngde, siger Caspar Rose.

Søren Gade har været ansat som administrerende direktør siden maj 2012, men forlader stillingen, fordi han ikke har "ønsket at fortsætte i en ny ledelsesstruktur", som det hedder i en pressemeddelelse fra Landbrug og Fødevarer.

- Det er en overraskelse, og det er klart, at der må være noget, der stikker dybere, lyder det fra Caspar Rose.

Ifølge professoren kommer Søren Gades fratrædelse især som en overraskelse, da han "har gjort et rigtig fint stykke arbejde i organisationen".

- Men der må være nogle interne magtkampe, som jeg ikke kender til, siger Caspar Rose.

Den nye ledelsesstruktur, som Søren Gade ikke ønsker at være en del af, udspringer af den nylige udnævnelse af Anne Lawaetz Ahrnung som viceadministrerende direktør.

Strukturen er dog ikke helt ny i dansk sammenhæng, bemærker Caspar Rose. Han nævner Dansk Industri som et eksempel på en anden organisation, hvor der også er ansat både en administrerende direktør og en viceadministrerende direktør.

- Objektivt set kan sådan en struktur være med til at aflaste den administrerende direktør, som skal tegne et billede udadtil, mens den viceadministrerende direktør typisk skal være en dygtig tekniker og arbejdshest, siger Caspar Rose.

Efter Søren Gades afgang er Landbrug og Fødevarer i gang med en proces for at få ansat en ny administrerende direktør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip