Professor: Meget tiltrækkende for DF at undgå regering

Når de borgerlige partier fredag indleder forhandlingerne om, hvordan den næste borgerlige regering skal se ud, står Dansk Folkeparti med enormt gode kort på hånden.

Det mener professor Tim Knudsen, der forsker i den danske regerings organisation.

- Løkke Løkke Rasmussen vil stå rigtig svagt, hvis han ikke får Dansk Folkeparti med. Men han må strække sig langt i forhandlingerne, for det er meget tiltrækkende for Dansk Folkeparti at stå uden for regeringen, siger Tim Knudsen til Ritzau og tilføjer:

- Hvis Dansk Folkeparti står uden for regeringen, så vil partiet kunne presse den kommende regering ganske meget. Det ved Løkke, og netop derfor vil han rigtig gerne have Dansk Folkeparti med.

Tim Knudsen forudser nogle ekstremt hårde forhandlinger mellem Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V) og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF).

- De to skal føle hinanden på tænderne og se, hvor langt de kan trække den anden part. Men der er ingen tvivl om, at Thulesen Dahl kan sætte en høj pris for at gå i regering, lyder det.

Og det kan Kristian Thulesen Dahl sagtens tillade sig, siger Tim Knudsen.

- Hvis ikke Dansk Folkeparti går med, bliver det en rigtig svag Venstre-regering, som formentlig vil blive nødt til at gennemføre et nyt valg inden særlig længe.

De Konservative, der er Venstres tidligere regeringsmakker, er gået væsentligt tilbage, og partiet ville skyde sig selv i foden ved at gå i regering, mener Tim Knudsen.

- Som jeg ser det, så ville det være ualmindeligt dumt af De Konservative at gå i regering. De står i en meget svag position, og det ville efter min mening være ren selvmord, hvis de går i regering, siger Tim Knudsen.

Efter valget er Dansk Folkeparti med 37 mandater det største parti i den borgerlige blok. Venstre er andetstørst med 34 mandater, mens Liberal Alliance får 14 mandater og De Konservative ender med seks mandater.

/ritzau/

.

Dagens Gossip