Profetstrid: Minister kræver filmmand myrdet

Vreden over den islamfjendtlige amatørfilm "Innocence of Muslims" buldrer løs for uformindsket styrke.

En af ministrene i den pakistanske regering udlover nu en dusør på 100.000 dollar til den, der dræber manden bag den omstridte profetfilm, som har trukket et spor af voldelige optøjer gennem mange muslimske lande.

Beløbet svarer til omkring 574.000 kroner.

- Jeg meddeler i dag, at den blasfemiske mand, der har misbrugt den hellige profet, hvis nogen dræber ham, så vil jeg give denne person en pris på 100.000 dollar, siger jernbaneministeren Ghulam Ahmed Bilour.

- Jeg inviterer også brødrene i Taliban og al-Qaeda til at være partnere i denne noble gerning, siger han og tilføjer, at han gerne selv vil dræbe filmmanden med sine egne hænder.

- Så må de hænge mig, siger han.

Den opsigtvækkende melding kommer efter endnu en blodig dag i Pakistan, der har lammet landets største byer med mindst 23 døde og 200 kvæstede, skriver New York Times.

Den pakistanske koalitionsregering har hurtigt lagt afstand til jernbaneministerens dusør-planer. Han får dog indtil videre lov til at blive på sin taburet, oplyser en talsmand for regeringschefen ifølge BBC.

Tusindvis af muslimer i de arabiske lande og andre steder i verden har i den seneste tid været på gaden for at demonstrere mod "Innocence of Muslims".

Et klip fra filmen blev i sommer lagt på den populære videotjeneste YouTube og er senere oversat til arabisk.

Det menes at være den kristne egypter Nakoula Basseley Nakoula, der har lavet filmen i USA. Ifølge amerikanske medier har den 55-årige mand, som bor i Californien, skrevet og produceret filmen under pseudonymet Sam Bacile.