Prognose: Camerons konservative får flertal i praksis

David Cameron ser ud til at få yderligere fem år på posten som britisk premierminister efter torsdagens britiske valg.

Det Konservative Parti ligger ifølge en BBC-prognose fredag morgen til i praksis at få flertal med 325 sæder - det er halvdelen af pladserne i Underhuset.

BBC skriver, at 488 af parlamentets 650 pladser er optalt.

I praksis er 323 sæder imidlertid nok til at lede Underhuset, da det nordirske Sinn Feins fire repræsentanter ikke ventes at tage deres pladser.

Den konservative leder, David Cameron, som talte efter at have sikret sit mandat i Oxfordshire, slog fast, at det endnu er for tidligt at spå om det endelige resultat.

- Det er en stærk aften for de konservative, siger Cameron, som understreger, at "han vil regere hele landet," hvis han ellers som ventet får lov at fortsætte.

- Jeg vil sikre, at den økonomiske fremgang når ud til hvert hjørne af vores kongedømme, siger Cameron, som slår fast, at han " vil samle kongedømmet".

En valgstedsmåling torsdag aften viste en noget anden forudsigelse af resultatet. Her så det ud til, at de konservative vil få 316 pladser.

Målinger op til valget viste dødt løb mellem Labour og Det Konservative Parti, men det billede holdt ikke.

Den tilsyneladende konservative valgsejr betyder, at briterne ser ud til om to år at skulle stemme om Storbritanniens EU-medlemskab.

Det har Cameron flere gange lovet de EU-skeptiske briter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip