Propaganda-video viser IS-gidsel gå rundt i Kobani

Den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har mandag offentliggjort endnu en propagandavideo med det britiske gidsel John Cantlie.

Det særlige ved denne video er, at optagelserne angiveligt har fundet sted i den syriske by Kobani, der ligger tæt på grænsen til Tyrkiet, og som har været centrum for hårde kampe mellem kurdiske styrker og IS-krigere. Amerikanske fly har også bombet i området.

I videoen går Cantlie, der er blevet en slags talsmand for IS, rundt i den krigshærgede by og siger blandt andet til kameraet, at det er forkert, når USA påstår, at IS er blevet drevet på tilbagetog.

Det står ikke klart, hvornår videoen er blevet optaget. Men Cantlie hentyder til en nyhedsudsendelse, der blev vist af britiske BBC 17. oktober, og en talsmand for det amerikanske forsvars udtalelser, der faldt 16. oktober.

Videoen fra Kobani viser blandt andet billeder af en række kornsiloer med tyrkiske flag på toppen. Det stemmer godt overens med kort over grænseområdet.

Der er samtidig optagelser fra luften, som, IS påstår, stammer fra en drone, som gruppen er i besiddelse af. Billederne fra luften viser en ødelagt by, men afslører aftegninger af gader, som passer sammen med satellitbilleder af byen, inden den blev en krigszone.

Siden 17. oktober, hvor videoen tidligst kan være blevet lavet, har der været kampe i Kobani. Så sent som mandag oplyste USA's forsvar, at amerikanske bombardementer havde ødelagt IS-køretøjer samt en "besat bygning" i byen.

Cantlie, der arbejdede som fotojournalist, blev kidnappet i Syrien i november 2012. Han var rejst til Syrien for at dække borgerkrigen.

I tidligere propagandavideoer har han siddet bag et skrivebord i en orange fangedragt. I den seneste video er han dog udenfor og iført en sort trøje.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip