Prorussere: Ukrainske soldater er fremover besættere

En prorussisk separatistleder i Donetsk oplyser til det russiske nyhedsbureau Interfax, at ukrainske soldater vil blive betragtet som "besættere", så snart resultaterne fra søndagens folkeafstemning ligger klar.

- Alle militærstyrker på vores territorium vil efter den officielle annoncering af valgets resultater blive betragtet som illegale og erklæret for besættere, siger Denis Pusjilin, der er en lederne af den selverklærede Donetsk-republik.

Prorusserne meddeler desuden, at Donetsk-regionen i det østlige Ukraine vil danne egne statslige organer og eget militær, når valget er overstået.

Der har været tvivl om, hvorvidt østukrainerne stemmer om mere indflydelse eller en decideret løsrivelse fra Ukraine. De prorussiske udmeldinger tyder på det sidste.

Valgstederne åbnede søndag morgen og lukker klokken 22.00. Et endeligt resultat ventes klar over middag mandag.

Den ukrainske regering har tidligere søndag beskrevet valget i Østukraine som en "kriminel farce" og fastslået, at afstemningen ikke har lovlig værdi og ikke vil have nogle juridiske konsekvenser for Ukraines territoriale integritet.

Flere vestlige lande har desuden erklæret valget for ugyldigt. Og den russiske præsident, Vladimir Putin, har opfordret separatisterne til at udskyde afstemningen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip