Protestforening: Realkredit Danmark har bare lurepasset

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Realkredit Danmark har varslet, at realkreditinstitutionen vil hæve bidragssatserne for op mod 160.000 kunder. Det sker efter, at Nykredit tidligere i året varslede lignende prisstigninger.

Protestforeningen Fair Bidragssats blev dannet i den forbindelse, og her er man ikke overrasket over, at endnu et institut nu hæver priserne for boliglåntagerne.

- At andre følger efter Nykredit er ikke overraskende. Det er naturen i en folkestorm, at den ebber ud. Så har Realkredit Danmark vel siddet og ventet på, hvornår det ville se mindst dårligt ud for dem, og hvornår de ville slippe lettest fra det.

- Og det var så nu, åbenbart, siger Chresten Ibsen, formand for foreningen Fair Bidragssats, der har små 7000 medlemmer.

Foreningen gik til kamp mod stigende bidragssatser, efter at Nykredits realkreditinstitution Totalkredit varslede stigninger i sine bidragssatser for at forberede sig på forventede nye krav fra EU.

Nykredit er dog ikke bøjet af for de mange protester.

- Vi har ikke fået meget mere ud af dem, end at de som andre i finanssektoren er meget overbevist om deres eget værd. De har et syn på verden, og det er at tjene penge ved at hæve priserne for kunder, siger Chresten Ibsen om dialogen med Totalkredit.

Han er dog overbevist om, at arbejdet for at stoppe realkreditinstitutternes prisstigninger kan gøre en forskel.

- Vi vil arbejde med alle muligheder. Og mens vi ikke har fået meget ud af Nykredit blev der faktisk stillet et lovforslag i fredags af Enhedslisten for at forsvare forbrugerne, siger Chresten Ibsen.

Facebook-gruppen "Kritiske interessenter i Nykredit og Totalkredit", som dannede grundlag for foreningen, har 38.013 medlemmer. Chresten Ibsen forventer, at der nu kommer "20.000 flere".

Realkredit Danmark hæver bidragssatserne på korte lån for at få kunderne over på andre lån. Det sker, ifølge instituttet, fordi en stor eksponering mod korte lån kan blive problematisk i en situation, hvor finansmarkedet mister appetitten.

/ritzau/