Provinsbanker træder et skridt ud af finanskrisen

Både de små og store spillere i banksektoren sporer fremgang i en ellers svær branche. I hvert fald hvis der på resultaterne for 2013 hos henholdsvis Spar Nord og Skjern Bank.

Skjern Bank kom således ud af 2013 med en bundlinje, der landede på 24,5 millioner kroner efter skat. Det er mere end en fordobling i forhold til i 2012, hvor banken landede en bundlinje på 9,8 millioner kroner.

- 2013 har ligesom de seneste år været et år præget af lavkonjunkturen, selvom der dog i det forgangne år er flere positive tendenser i bankens lokalområder, skriver Skjern Bank i sit regnskab og fortsætter:

- Det er glædeligt, at bankens mange bestående kunder, samt de ganske mange som har valgt banken til i årets løb, har efterspurgt bankens udlånsprodukter i et sådan omfang, at banken for første gang i seks år kan konstatere en udlånsfremgang.

Hos Spar Nord, der har sine rødder i det nordjyske, har der i 2013 ligeledes været tale om et stort skridt i den rigtige retning.

Her er bundlinjen for 2013 endt på 536,1 millioner kroner mod 223,8 millioner kroner i 2012. Stigningen svarer til en forbedring på hele 139,5 procent.

- Efter de to meget begivenhedsrige år 2011 og 2012 blev 2013 i Spar Nord et år præget af større kontinuitet og rolig, men sikker fremgang, skriver banken i sit regnskab og fortsætter:

- Det blev også et år, hvor vi for alvor begyndte at se værdien af de strategiske beslutninger, vi har truffet i de foregående år.

Forretningsmæssigt finder Spar Nord, at bankens strategiske valg i forhold til kundefokus og kreditgivning har givet resultater i form af fortsat kundetilgang og vækst i markedsandel i de lokale banker i hele landet

- Det er en vækst, som har stået på i en årrække, og som er skabt uden, at vi er gået på kompromis med vores krav til kreditkvalitet, påpeger Spar Nord.

Både Spar Nord og Skjern Bank noterer i deres regnskaber for 2013 fremadrettet optimisme, men som Spar Nord understreger i sin meddelelse:

- Men træerne vokser ikke ind i himmelen, for vi mangler fortsat vækst i samfundsøkonomien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip