Psykiatrifonden trækker forældre-undersøgelse tilbage

Skrevet af admin

14/04/2015

Mest læste i dag

Det vakte opsigt i weekenden, da en undersøgelse fra Psykiatrifonden slog fast, at hver anden danske forælder ikke laver daglige aktiviteter med sine børn.

Men undersøgelsen, der skulle omfatte 1400 personer, viser sig nu at være så mangelfuld, at Psykiatrifonden trækker den tilbage, oplyser TV 2 Nyhederne.

Psykiatrifonden brugte undersøgelsen, som er lavet af analysefirmaet Corcom, som afsæt til en stor kampagne rettet mod danske forældre. Politiken bragte historien om forældrenes manglende engagement. Derefter tog Berlingske, BT, TV2.dk og TV 2 NEWS historien op.

Men siden undersøgelsen blev offentliggjort lørdag, har TV 2 Nyhederne undersøgt firmaet Corcom og fundet nogle uregelmæssigheder.

Direktør for Corcom Søren Jørstian siger blandt andet, at de telefoninterviewere, han har haft til at lave undersøgelsen, har foretaget opkald hjemmefra. Det skal være foregået i december og januar.

Men ifølge TV 2 har direktøren afvist at fremlægge ansættelseskontrakter eller lønsedler på de ansatte. Han skriver blandt andet på firmaets hjemmeside, at firmaet har syv medarbejdere, men han ønsker ikke at oplyse nogle navne på dem.

Efterfølgende har han forklaret, at han i øjeblikket ingen ansatte har, og det bekræfter Erhvervsstyrelsen over for TV 2.

Psykiatrifonden har de seneste to dage undersøgt sagen og bedt analysefirmaet om at fremlægge dokumentation for, at undersøgelsen er lavet.

Fonden har ikke været tilfreds med dokumentationen fra Corcom og har derfor trukket undersøgelsen tilbage. Corcom har leveret minimum fire undersøgelser til Psykiatrifonden.

Corcom har siden sin start i 2001 leveret en række analyser og undersøgelser for eksempelvis Bupl, Diabetesforeningen og en lang række af kommuner og regioner.

For Bupl's vedkommende har firmaet leveret to undersøgelser, begge tilbage fra 2010. En af dem var en rundspørge til 5000 borgere om deres syn på pædagoger.

Linket til den undersøgelse vil nu i lyset af sagen fra Psykiatrifonden blive fjernet fra Bupl's hjemmeside, oplyser organisationen til Ritzau.

/ritzau/