'Putin er et pikhoved': Russere vrede over københavnsk kunstværk

Kunstværket "Happy Wall" har indtil videre stået på Kongens Nytorv i 12 dage - og den har allerede ramt de internationale overskrifter.

Happy Wall er en stor væg, der består af en masse træpixels i forskellige farver, hvor alle kan få lov at skrive lige det, de har lyst til. 

LÆS OGSÅ: Slip for det varme telt: Sov i penthouse på Roskilde Festival

- Min intention med værket er, at alle skal have lov at give deres meninger til kende. Og det er rigtig fedt, at det også er sådan, folk bruger det. Flere virksomheder har brugt det som en reklamesøjle, og så er der også en masse, der bare skriver deres navn eller noget i den retning, siger kunstner Thomas Dambo Winther, der står bag værket, til Dagens.dk.

Indtil videre har 1039 personer taget et billede af væggen med deres eget budskab, og uploadet det til det sociale medie instagram med hashtagget #happywall. 

LÆS OGSÅ: USA truer Rusland med yderligere sanktioner

Og ét af disse billeder har i dag skabt ekstra stor opmærksomhed. Billedet viser, at nogen har skrevet på væggen med russiske bogstaver, og det har det russiske fotomedie Free Journal nu opdaget. 

- Jeg har spurgt min russiske  veninde, hvad det, der står på væggen, betyder, og der står noget i retning af "Putin er et pikhoved", siger Thomas Dambo Winther, der er glad for, at hans kunstværk allerede er blevet brugt til et så politisk budskab. Det russiske medie er dog tilsyneladende af en anden holdning. Her bliver billedet vist frem med en besked om, at det er sådan, danskerne opfatter Rusland. I en facebook-kommentar under billedet, som en ven har lagt op på kunstnerens hjemmeside, spørger folk med et glimt i øjet, om han ikke er bange for at blive hentet af KGB.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

- Men jeg tror nu ikke, KGB er lige så dumme, som det her medie åbenbart er. Man kan jo se, at det er russere, der har lagt billedet op på Instagram. Jeg tror, at det er nogle russiske turister, der har skrevet det. Der er masser af turister omkring Kongens Nytorv på denne tid af året, siger Thomas Dambo Winther. 

Planen er, at kunstværket Happy Wall skal stå på Kongens Nytorv i et år. Thomas Dambo Winther har sammen med en række kunstner-kolleger lavet væggen for Metroselskabet. 

Se flere billeder af #happywall fra instagram i billedgalleriet herunder. 

 

Dagens Gossip