Putin: Jeg vil samarbejde med enhver USA-præsident

Vladimir Putin erklærer sig indstillet på at samarbejde med enhver amerikansk præsident.

Det siger Ruslands præsident i en tv-tale i anledning af de indledende manøvrer til det amerikanske præsidentvalg i 2016.

- Vi er uenige om mange ting på den internationale dagsorden. Men samtidig er der sager, vi er enige om, og som vi bliver nødt til at samarbejde om, siger Putin ifølge Reuters.

Det samarbejde gælder uanset - siger Putin ifølge nyhedsbureauet Tass - hvem der sidder på posten i Washington.

- Vi vil samarbejde med enhver amerikansk præsident, som amerikanerne har valgt. Vi samarbejder ikke med et bestemt individ, men med landet, som er et af de største og mest indflydelsesrige i verden, siger Putin.

Forholdet mellem de to stormagter blev hurtigt bedre efter Murens fald, men de seneste år har forholdet vækket minder om tiden under Den Kolde Krig.

Det skyldes blandt andet Ruslands rolle i den tidligere sovjetrepublik Ukraine, hvor russerne har annekteret sortehavshalvøen Krim.

Det er blevet fordømt af USA, som også beskylder Putin for at stå bag konflikten i de østukrainske regioner Donetsk og Lugansk, hvor flere end 6000 mennesker har mistet livet siden foråret 2014.

Putin har også været frustreret over, hvordan beslutninger i FN's Sikkerhedsråd er blevet eksekveret.

Da rådet i 2011 vedtog en resolution, der skulle sikre et flyveforbud over Libyen, blev der snarere tale om reel krigsførelse mod den libyske leder Muammar Gaddafi, og det var Rusland og Kina vrede over.

Siden har USA og Rusland ikke formået at blive enige om ret meget i rådet, blandt andet har de to lande været polariseret i spørgsmål om en løsning på konflikten i Syrien.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip