Putin med uhyggelig melding: Udsender direkte trussel mod europæisk land

Skrevet af Emil Martesen

05/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin løfter sløret for en uhyggelig melding.

Mest læste i dag

Det er ingens næse gået forbi, at Ukraine og Rusland i øjeblikket befinder sig i en højspændt konflikt. Det kan også tælles på én hånd, hvor mange dage der går før endnu en uhyggelig ny historie ser dagens lys.

Og denne historie er ingen undtagelse.

For siden Ruslands invasion af Ukraine tilbage i februar 2022 har der været en vedvarende strøm af trusler fra landet.

Og disse trusler har vedholdt og kommer ofte fra ansatte ved statskontrollerede russiske tv-stationer eller personer tæt forbundet med præsident Vladimir Putin.

Men det er dog sjældent, at den russiske præsident selv udsteder sådanne trusler, som det var tilfældet i hans seneste tale.

Den russiske præsident Vladimir Putin fremsatte nemlig en direkte trussel mod Letland og advarer om et gensidigt svar, hvis mishandlingen af den russisktalende befolkning i landet fortsætter: 

"Jeg kender ikke den nuværende procentdel, men i Letland, tror jeg, var der 40% russisktalende befolkning. Hvis de fortsætter en sådan politik over for folk, der ønskede at leve i det land, arbejdede, skabte varer for det land, og hvis de behandles så dårligt, så vil de stå over for så dårlig behandling inden for deres eget land", udtalte Putin under en samtale med medlemmer af 'Rådet for Udvikling af Civilsamfundet' og 'Menneskerettigheder'. Diskussionen blev transmitteret af tv-kanalen 'Russia 24' ifølge Ura News.

Nedenfor kan du læse nylige historier om andre russiske trusler mod europæiske lande.