Putin og Cameron drøfter genopretning af relationer

Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil forlade G20-topmødet i Brisbane tidligere end planlagt søndag, siger en russisk kilde til AFP.

Meddelelsen kommer på et tidspunkt, hvor Putin er under intenst pres fra G20-gruppen, som truer med nye sanktioner mod Rusland i forbindelse med konflikten i Ukraine.

- Putins program for andendagen af topmødet er forandret. Hans ophold bliver forkortet, siger en kilde i den russiske delegation i Brisbane.

Den russiske leder vil deltage i topmøde-sessioner søndag, men han springer den officielle frokost over og holder pressemøde tidligere end planlagt.

En talsmand for Kreml siger ellers, at Putin og den britiske premierminister, David Cameron, har drøftet genoprettelse af relationerne mellem Rusland og Vesten, der er skadet af krisen i Ukraine.

Putin havde separate møder med Cameron og den franske præsident, François Hollande.

- Spørgsmålet om Ukraine var reelt det eneste emne for deres drøftelser, men de talte ikke desto mindre også om de fundamentale grunde til den øjeblikkelige krise mellem Rusland, USA og en antal europæiske lande, siger Kremls talsmand, Dmitrij Peskov om mødet mellem Cameron og Putin.

- Både Putin og Cameron har udtrykt interesse for at genoprette disse relationer ved at gribe effektivt ind for at løse krisen i Ukraine, siger han.

Putin siger i et interview med den tyske tv-station ARD, at Moskva ikke vil forlange tidlige tilbagebetalinger af et lån til Ukraine sidste år.

Rusland afviser Vestens beskyldninger om, at det spiller en rolle i den seneste eskalering af kampene i det østlige Ukraine.

- Jeg tror, at jeg vil give dig hånden, men jeg har kun en ting at sige til dig: du er nødt til at trække dig ud af Ukraine, sagde den canadiske premierminister, Stephen Harper, til Putin ifølge en canadisk talsmand.

Putins svar var ikke positivt, siger kilder uden at uddybe det.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip