Putin slår fast: Dette bestemmer udfaldet af krigen for Ukraine

Skrevet af Emil Martesen

21 uger siden

|

18/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin slår fast, at særligt én ting bestemmer udfaldet af krigen for Ukraine.

Dagens topnyheder

Den fortsatte konflikt mellem Rusland og Ukraine spidser til, og i den forbindelse har den russiske præsident Vladimir Putin fremsat en markant erklæring, hvori han hævder, at Ukraines fremtid skal afgøres af Moskva.

Denne dristige udtalelse kommer midt i en periode med forhøjede spændinger og fortsatte militære sammenstød i regionen.

Det skriver Kyiv Post.

Putins proklamation blev fremsat kort efter, at Ukraines præsident Volodymyr Zelensky appellerede til vestlige ledere i Schweiz om øget våben- og finansiel støtte til Ukraine.

Den russiske præsident understregede, at initiativet i konflikten ligger helt hos de russiske væbnede styrker. Han advarede om et alvorligt slag mod Ukraines statsdannelse, hvis den nuværende situation fortsætter, hvilket fremhæver den markante kontrast i de to nationers fortællinger og strategier.

I en tv-transmitteret tale anklagede Putin også Kyiv for barbariske handlinger med henvisning til beskydningen af den russiske grænseby Belgorod, som angiveligt resulterede i 20 dødsfald i december.

Han kritiserede samtidig disse handlinger som angreb på fredelige bosættelser ved brug af vilkårlige våben.

Denne anklage kommer, mens Putin selv står ansigt til ansigt med arrestordrer fra Den Internationale Straffedomstol for krigsforbrydelser.

Men det stopper ikke her.

FN har rapporteret, at siden begyndelsen af Putins invasion er mindst 10.000 ukrainske civile, herunder mere end 560 børn, blevet dræbt, og over 18.500 er blevet såret.

Imens blev Volodymyr Zelensky ved det årlige topmøde i Verdensøkonomisk Forum i Davos modtaget med stående ovationer og udtrykte tillid til, at USA vil levere sit foreslåede hjælpepakke på 60 milliarder dollars til Ukraine.

Han opfordrede i samme ombæring de vestlige erhvervsledere og regeringsudsendinge til at opfylde deres økonomiske løfter til Kyiv og understregede, at året der står for døren skal være afgørende.