Pytlick efter EM-drama: Spillerne var koldblodige

Skrevet af admin

|

09/12/2014

Dagens topnyheder

Det så sort ud, da Danmarks kvindelandshold kom bagud med 27-29 i de sidste minutter i EM-kampen mod Rumænien tirsdag aften.

Men en flot slutspurt og en iskold udnyttelse af situationen, da Danmark havde bolden i slutsekunderne, gav danskerne uafgjort 29-29 og dermed et meget vigtigt point.

- Jeg er meget glad for det ene point. Vi var både dygtige og heldige i dag. Kæmpe cadeau til spillerne til sidst. Der var de koldblodige, siger landstræner Jan Pytlick.

Danmark reddede altså lige akkurat æren, men spillerne måtte slide hårdt efter en elendig første halvleg, hvor forsvarsspillet sejlede.

- Vi må erkende, at vores forsvar ikke var godt nok. Der er nogle steder, hvor vi er nødt til at være skarpere. Havde vi været det, havde vi vundet sådan en kamp.

- Jeg synes, jeg prøvede noget, men vi kunne ikke få tingene til at lykkes. Vi kom til at hænge for meget ovre ved Cristina Neagu, og så blev der åbent i den anden side, og det overraskede os, at hun kom derovre med så stort et tryk.

- Selv om vi forsøgte at omstille os, synes jeg, vi var for lang tid om det - inklusiv mig selv, erkender Pytlick.

Til gengæld er landstræneren begejstret for både arbejdsmoralen og angrebsspillet i den dramatiske forestilling.

- Vi spillede rigtig godt angrebsspil med masser af tålmodighed, og vi fik sat tingene godt op. Spillerne kæmpede helt vildt og troede på det. Det kan vi tage med videre.

- Vi skal nu slå Norge, og det har vi gjort før, men det bliver en stor opgave, siger Jan Pytlick.

Danmark møder nordmændene på torsdag i sidste puljekamp.

/ritzau/