Pytlick holder kortene tæt til kroppen i Golden League

Der er lagt op til maskebal og hemmelighedskræmmeri, når Danmarks og Norges håndboldkvinder torsdag aften mødes ved Golden League-stævnet i Larvik i Norge.

For hvis de to landstrænere har taktiske overraskelser klar, vil de næppe blive afsløret før EM, hvor de to lande mødes igen i det indledende gruppespil 11. december.

- Jeg ville gerne have mødt nogle andre i Golden League, og det tror jeg også, at Norge gerne ville. Men vi har jo stået i den situation før, siger Danmarks landstræner Jan Pytlick.

Han kan passende bruge kampen til at give solide pauser til nogle af sine mest slidte spillere, som Viborgs Maria Fisker og Louise Burgaard, der ikke har fået meget ro i de seneste måneder.

Men Pytlick understreger også, at selv om det havde været bedre at undgå hinanden, er det alligevel begrænset, hvor meget de to landshold kan tage fusen på hinanden.

- Vi kender hinanden rigtig godt, og mange nordmænd spiller - eller har spillet - i Danmark.

- Det er jo ikke sådan, at vi kan overraske hinanden meget. Norge ved fuldstændig, hvordan vi spiller og omvendt.

- Jeg har selvfølgelig set nogle ting ved det norske spil, hvor jeg tænker, at det skal vi prøve at udnytte. Men vi forsøger jo, om vi kan gemme et eller to tricks til EM, siger Jan Pytlick.

For fire af de danske spillere er der ekstra meget på spil ved Golden League.

Der er nemlig en plads åben i den danske EM-trup. Den går til enten Anne Mette Hansen, Mette Tranborg, Lærke Møller eller Jane Schumacher.

/ritzau/

 

Dagens Gossip