Pytlick om kritik: Udskiftninger er kalkuleret risiko

Landstræner Jan Pytlick har efter nederlaget til Norge torsdag aften fået kritik for sine hyppige udskiftninger, der mod nordmændene ødelagde lidt af flowet på det danske hold, som gik i stå efter en stærk start.

Men Pytlick ser ingen grund til at ændre på sin måde at håndtere kampene på, selv om det ikke altid går, som forventet. Han fastholder, at udskiftningerne oftere er en styrke end en ulempe.

- Det er en kalkuleret risiko. Og jeg ved, at det nogle gange kan skabe et anderledes flow, end jeg havde håbet. Men når man står og praler af, at vi har så bredt et hold, så synes jeg også, at vi skal bruge folk, siger Jan Pytlick.

Sandra Toft blev taget ud efter en god start, og målvogteren sagde efter kampen, at hun ikke kunne genfinde rytmen, da hun kom ind igen.

Det samme kan siges om Louise Burgaard, der angrebsmæssigt åbnede stærkt. Efter dansk føring på 13-10 tabte holdet tråden, men Pytlick mener ikke, han kunne have gjort det anderledes.

- Vi skal have ressourcer hele vejen igennem. Nordmændene spillede i et tempo, der var helt vanvittigt, og derfor var jeg nødt til at skifte ud. Jeg var nødt til at sørge for, at der er friske kræfter inde hele tiden.

- Når man har så godt et hold med så mange dygtige spillere, så skal man være i stand til at skifte rundt, siger Jan Pytlick.

Danmark møder Polen i første kamp i mellemrunden lørdag eftermiddag. Herefter gælder det Ungarn på mandag og Spanien onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip