Qatar om VM-valg: Vi har intet at skjule

Alt er foregået lige efter bogen, og der er intet fordækt i valget af Qatar som vært for VM-slutrunden i fodbold i 2022.

Sådan lyder det fra qatarerne selv forud for offentliggørelsen af Fifas egen undersøgelse af den proces, der gik forud for valget af Rusland og Qatar som VM-værter i henholdsvis 2018 og 2022.

Fifa har tidligere varslet, at resultaterne ville være klar efter VM-slutrunden, men i Qatar-ledelsen er man ikke bekymret, selv om internationale medier har anklaget oliestaten for at have bestukket sig til værtskabet.

- Vi har holdt os selv op på de højeste etiske standarder. Vi er tilfredse med, hvordan vi har grebet tingene an, siger kommunikationsdirektør for Qatar-VM, Nasser Al Khater, til tv-stationen Al Jazeera.

Valget af Qatar har medført indædt kritik, fordi verdens største fodboldbegivenhed dermed skal afvikles i et land på en fjerdedel af Danmarks størrelse, et land uden fodboldtradition og hvor temperaturen i VM-månederne når op omkring 50 grader.

Sammenholdt med korruptionsanklagerne har det fået internationale fodboldledere til at kræve omvalg.

- Vi er ikke bekymrede: VM kommer til at foregå i Qatar, siger Nasser Al Khater.

Han peger på, at det er urimeligt, at Qatar altid bliver fremhævet negativt.

- Qatar er en del af undersøgelsen, men det er Rusland også. Hele processen er en del af det. Det er uheldigt, at man altid fremhæver Qatar, hver gang disse ting bliver diskuteret, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip