Quick-Step skuffet: Tinkoff var nervøse for glansnummer

Sidevinden blev et omdiskuteret emne, da Tour de France-rytterne kom i mål efter løbets 6. etape til Reims.

Det belgiske mandskab Omega Pharma-Quick-Step forsøgte et par gange at splitte feltet i vinden, men det lykkedes aldrig for alvor, og det ærgrer manager Patrick Lefevre, som blandt andet savnede hjælp fra Tinkoff-Saxo.

- Vi så ryttere fremme som Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo), som sad og beskyttede Alberto Contador. Men de var bange for at tage del i det. Hvis man kun er 6-7 ryttere til at køre, så er det ikke nok, siger Lefevre.

- Vores ryttere var meget motiverede. Vi forsøgte to gange at splitte det, men det lykkedes desværre ikke. Der var et par gode momenter, men vi havde ikke alle vores ryttere på rette sted på rette tidspunkt, erkender den belgiske manager.

Sidste år så man ellers et perfekt udført angreb fra Tinkoff-Saxo og Omega Pharma-Quick-Step, hvor begge hold drog fordel af situationen, da Contador blev kørt frem i klassementet, mens Mark Cavendish vandt etapen.

Men det nummer kunne ikke gentages i dag, selvom de to hold kunne have fordel af samarbejdet.

- Når vi kaster os ud i den slags, så ved vi, hvad vi gør, siger Tinkoff-Saxos sportsdirektør Philippe Mauduit.

- Det var ikke vores plan i dag, for vi havde oplysninger om, at godt nok var der vind, men den var ikke hård nok til, at man virkelig ville kunne splitte det hele mellem favoritterne. Så vi besluttede at holde os til at beskytte Alberto.

Den tolkning af vindforholdene var Patrick Lefevre ikke enig i.

- Vi havde udset os nogle steder, hvor det var godt, men det er ikke nok med et hold. Det kræver allierede fra andre hold, siger Lefevre.

I stedet forsøgte Quick-Step kort før mål med deres klassementrytter, Michal Kwiatkowski.

Michal Kwiatkowski forsøgte med en kilometer til mål, men desværre lukkede den russiske mester, Alexander Porsev, hullet for sin Katusha-sprinter Alexander Kristoff, og Andre Greipel var heldig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip