R: Venstre løber fra løfte om at give folkeskolen ro

Når Venstre vil have flere test i folkeskolen, løber partiet fra løfter i forligskredsen om at lade folkeskolen få fred oven på den omfattende folkeskolereform.

Det siger De Radikales uddannelsesordfører, Lotte Rod.

- Venstre var med i forliget om folkeskolereformen, og der lovede forligspartierne hinanden, at vi ville give folkeskolen ro. Derfor er det underligt, at Venstre nu vil have flere test.

- Specielt i betragtning af, at forslaget kommer i forbindelse med Venstres finanslovforslag, for flere test i folkeskolen er nemlig ikke et spørgsmål om flere penge, siger Lotte Rod til Ritzau.

Hvis Venstre mener noget med forslaget om flere test, kunne partiet have gjort det til en del af forhandlingerne om folkeskolereformen, påpeger hun.

- Vi sad længe i de forhandlinger, og Venstre kunne bare have bragt det på bane dengang i stedet for nu, siger Lotte Rod.

Ud over Venstre, er partierne bag folkeskolereformen Socialdemokraterne, SF, De Konservative, De Radikale og Dansk Folkeparti.

Når Venstre alligevel - trods løfter om det modsatte i forligskredsen - bringer forslag i spil om flere test i folkeskolen, kan det kun skyldes en afledningsmanøvre, mener De Radikale.

- Vi har fået mange flere studerende ind på både ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, som derfor koster flere penge.

- Forslaget om flere test i folkeskolen kan derfor kun være en afledningsmanøvre, der skal dække over, at Venstre ikke i sit finanslovforslag kan finde flere penge til disse uddannelser, men har skåret ned fordi partiet vil have nulvækst i den offentlige sektor, siger Lotte Rod.

Venstre præsenterer mandag sit samlede bud på finansloven for 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip