R: Vores økonomiske politik skyggede for andre temaer

De Radikale skulle have markeret sig stærkere i forhold til Danmarks landdistrikter, og den økonomiske politik har skygget for meget for blandt andet sociale og grønne dagsordener.

Sådan lyder det fra Klaus Frandsen, landsformand for Radikale Venstres Landsforbund, efter lørdagens møde i hovedbestyrelsen, hvor blandt andet partiets skuffende valg er blevet evalueret.

- Nogle ting er der generelt tilfredshed med, mens der er andre ting, som der har været indvendinger mod.

- De ting, som hovedbestyrelsen har haft indvendinger mod, er for det første udkantssiden, siger han med henvisning til parties svage opbakning fra områder uden for hovedstaden.

- Desuden har der i manges øjne været et problem i forhold til, at de økonomiske reformer har skygget for partiets politik på socialområdet og det grønne område, siger han.

Endnu ting, som der er generel beklagelse over, er den upopulære fremdriftsreform på uddannelsesområdet, forklarer han. Den har som central målsætning at få de studerende hurtigere igennem deres uddannelser.

Men ifølge Klaus Frandsen er der ikke grund til at rette skarp kritik mod hverken partiets politiske leder eller valgkampen som sådan. For det er naturligt, at det er svært at folde partipolitik fuldt ud i løbet af en valgkamp, lyder det.

- Generelt er der stor tilfredshed med Morten Østergaard, understreger han.

Medlemmerne af hovedbestyrelsen er også generelt glade for den platform, der er blevet skabt, siger han med henvisning til partiets balance mellem økonomi, den grønne politik og det sociale område.

Ud over det glæder hovedbestyrelsen sig blandt andet over, at der er kommet mange nye medlemmer til partiet den seneste tid.

Forud for hovedbestyrelsesmødet har der lydt kritiske røster i baglandet. En del af kritikken er også her gået på det stærke økonomiske fokus, der ikke har levnet nok plads til socialpolitikken og den grønne politik.

/ritzau/

.

Dagens Gossip