Radikal leder byder flygtninge velkommen til landsmøde

- Der er mere end nogensinde brug for et stærkt Radikale Venstre.

Det fastslår partileder Morten Østergaard ved partiets landsmøde på Hotel Nyborg Strand, hvor forsamlingen skal fordøje en massiv vælgerlussing, der betyder, at partiet nu kun har otte mandater i Folketinget.

Østergaard taler uden manuskript, ligesom Venstres tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen var kendt for.

- Hold op, hvor er der meget at kæmpe for. Hvem havde troet, at vi skulle se flygtninge gå ad landeveje og motorveje i Danmark?, siger Morten Østergaard.

De Radikale vil ikke spare 2,6 milliarder kroner på ulandsbistanden, men vil i stedet give én milliard kroner ekstra til verdens fattigste, siger han.

- Politisk lederskab, Lars Løkke. Det er ikke engangssolidaritet. Det er vedblivende solidaritet. Og Danmark bør melde sig ind som et af de lande, der går forrest, siger Morten Østergaard, som sætter flygtninge i centrum for sin tale.

Han hilser et syrisk flygtningeægtepar velkommen til salen med minutlange klapsalver med ordene:

- In Denmark refugees are welcome (I Danmark er flygtninge velkomne, red).

I 110-året for Det Radikale Venstres fødsel rejser der sig en urkraft for at hjælpe flygtninge i partiet, siger Morten Østergaard.

- Lars Løkke Rasmussen, hvor småt kan det egentlig blive? Der er ingen tvivl om, at udfordringen fra flygtninge fylder meget i det politiske billede. Men vor generations største udfordring er den globale opvarmning, siger Morten Østergaard.

Derfor skal Danmark ikke være fodslæbende, mener han.

- Der er brug for, at nogen går forrest. Det gør Det Radikale Venstre, så Danmark stadig går forrest som et grønt fyrtårn, siger Morten Østergaard.

Han forsikrer om, at De Radikale stadig står vagt om en ansvarlig økonomisk politik.

- Vores særkende er at gøre visionerne til virkelighed. De otte Radikale folketingsmedlemmer er klar til at møde landevejens støv, fastslår han til stående klapsalver.

/ritzau/

 

Dagens Gossip