Radikal nedtur: Kan blive mindre end Enhedslisten

Folketingsvalget ligner en stor nedtur for De Radikale, der både står til at miste regeringsmagten og til at blive halveret i mandattal.

Og hvad der formentlig er lige så slemt i mange radikales øjne: Partiet bliver også mindre end Enhedslisten, der efter alt at dømme får et flot valg og ser ud til at få i nærheden af 15 mandater.

Enhedslisten har sammen med SF flere gange ligget i noget, der ligner åben krig mod De Radikale, blandt andet i sagen om dagpengene, hvor regeringspartiet gik forrest i nedskæringerne på området.

- Sådan er det jo, sagde den daværende radikale leder Margrethe Vestager, da venstrefløjen forudså, at dagpengeforringelserne ville sende tusinder ud i fattigdom.

Det var ventet, at De Radikale ville opleve tilbagegang efter kanonvalget i 2011, hvor partiet fik 17 mandater og er markant plads i Helle Thorning-Schmidts regering.

Målingerne har været for nedadgående, og de er ikke blevet bedre af, at Morten Østergaard nu står i spidsen for partiet.

Men en halvering af stemmerne er en ordentlig øretæve til regeringspartiet, som ud over Enhedslistens begmand må se det nye parti Alternativet - med den tidligere radikale Uffe Elbæk ved roret - blive næsten lige så stort.

/ritzau/

 

Dagens Gossip