Radikale: Det nytter ikke at spærre asylansøgere inde

Skrevet af admin

04/06/2015

Mest læste i dag

Dansk Folkepartis flygtningeudspil møder ikke megen velvillighed hos Radikale.

Udspillet indeholder blandt andet et forslag om, at asylansøgere i Danmark skal placeres i asylcentre i udlandet, ligesom flygtninge heller ikke skal have retskrav på en bolig.

Det er Radikales partileder, Morten Østergaard, dog lodret imod.

- Det overrasker mig, at man på trods af, at det er valgkamp, kan udvise en sådan ligegyldighed over for andre mennesker.

- Vi har prøvet at spærre asylansøgere inde i asylcentre tidligere. Det førte til en massiv stigning i antallet af selvmordsforsøg og kæmpe problemer med børn, der fejrede 10 års fødselsdag uden at have prøvet andet end at bo i et dansk asylcenter.

- Det er ulykkeligt, hvis forslaget finder vej ind i blå bloks asylpolitik. Det fører kun til, at flygtningene nedbrydes som mennesker, siger Østergaard.

Han mener, at det er bedre for den enkelte og for Danmark, hvis asylansøgere kommer ud i samfundet.

- Vi skal selvfølgelig løse de udfordringer, der opstår, når så mange flygtninge kommer hertil.

- Men vi har givet kommunerne bedre muligheder for at huse de flygtninge, der kommer ud til dem, og det gør de blandt andet ved at tage nedlagte skoler og højskoler i brug, så integrationen kan startes fra dag et.

Venstres udlændingeordfører, Karsten Lauritsen, er positiv over for at slække på retskravet til en bolig.

Han siger dog til TV2, at partiets højeste prioritet på det område er at nedbringe antallet af asylansøgere, der kommer hertil.

/ritzau/