Radikale: Forskning i dagpengereform er meningsløst nu

Vi lytter.

Sådan lyder et kendt slogan fra De Radikale. Men når det kommer til Det Nationale Forskningscenter for Velfærds (SFI) undersøgelse af dagpengereformens effekt på jobskabelsen, så er ørerne ikke foldet helt ud endnu.

Ifølge SFI - der har taget godt 50.000 dagpengemodtageres skæbne under lup - så har reformens halvering af dagpengeperioden blot skaffet en procent flere i arbejde.

Men undersøgelsen er meningsløs at lave på nuværende tidspunkt, siger De Radikales gruppeformand, Camilla Hersom:

- Det er meningsløst at evaluere på den fulde effekt. Det er svært at forstå, hvorfor SFI har undersøgt det her på et tidspunkt, hvor reformen ikke er fuldt indfaset. Man kan ikke sige noget om dagpengereformen med denne her undersøgelse, siger hun.

Spørgsmål: Så man kan slet ikke på nogen som helst måde bruge den til noget som helst?

- Man kan se, at der er en procent, der nu får arbejde, selvom reformen ikke er fuldt indfaset. Men pointen er jo, at ingen endnu har haft to års forsørgelse. Folk har haft adgang til arbejdsmarkeds- eller uddannelsesydelse, påpeger Camilla Hersom.

Det sker med henvisning til de forskellige tiltag, som regeringen har taget for at skaffe forsørgelse til dem, der mistede retten til dagpenge midt i den historiske økonomiske krise.

Spørgsmål: Tror du, at adgangen til de andre ydelser har gjort, at folk ikke rigtig gider at finde job endnu?

- Det har jo intet at gøre med gide. Men der er en klar sammenhæng mellem dagpengeperiodens længde, og hvornår folk finder arbejde. Det er en helt erkendt sammenhæng, siger Camilla Hersom.

/ritzau/