Radikale i København: DF og K kan pakke drømme væk

Både De Konservatives frontfigur i København, Rasmus Jarlov, og Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti har blikket skarpt rettet mod posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester i hovedstaden.

Den titel kan De Radikales Anna Mee Allerslev bryste sig af, og hun har ikke meget til overs for den kritik, der er blevet rettet mod den politik, hun har stået i spidsen for siden 2009.

- Jarlov og Dansk Folkeparti kan godt pakke deres hede drømme om en ny integrationspolitik væk. København kommer aldrig til at blive en ekskluderende by, der assimilerer frem for at inkludere nye københavnere, skriver hun i en mail til Ritzau.

- Ønsket om, at vi er alle skal være ens og kun spise frikadeller, er håbløst forældet og hører en anden tid til, tilføjer hun.

Lørdag langede Rasmus Jarlov ellers ud efter politikken på området, som han kalder "naiv" og "berøringsangst".

- Byggeri af stormoskéer, mangfoldighedsfester og modersmålsundervisning på arabisk og tyrkisk i folkeskolen har ikke noget med integration at gøre, skriver han i en pressemeddelelse og uddyber:

- Integration skal handle om at få indvandrerne til at blive en del af Danmark i stedet for at fastholde dem i deres oprindelige hjemlandes kulturer.

Anna Mee Allerslev mener dog, at udfordrerne skal tage nogle mere virkelighedsnære briller på.

- Globaliseringen er kommet for at blive. Det samme er Københavns mangfoldighed. Så uanset, om Jarlov og DF ønsker noget andet, så er det den virkelighed, de skal forholde sig til, siger hun.

Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen afviser dog at ville assimilere indvandrere i København og kan ikke kende sig selv i borgmesterens kritik.

- Anna Mee Allerslev skal tage og slappe af. Hun kommer med nogle vildt grove beskyldninger. Virkeligheden er, at hun ikke selv har løst opgaven, og den bliver ikke løst af, at man kaster mudder på andre kandidater, siger han.

De sidste fire år har De Radikale haft integrationsborgmesterposten i København efter et borgerligt drama på konstitueringsnatten i 2009, der endte med, at Dansk Folkeparti opgav posten til fordel for en række centrale udvalgs- og bestyrelsesposter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip