Radikale kan udpege formand for kommunerne

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

Det Radikale Venstre afgør, om Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) fortsætter som bestyrelsesformand i Kommunernes Landsforening (KL) eller afløses af en Venstre-politiker, hvor Hernings borgmester Lars Krarup har været nævnt.

I bestyrelsen har Socialdemokraterne seks pladser, mens SF og Enhedslisten hver har én plads, så den røde fløj har otte af 17 pladser. Det samme har den blå fløj, hvor Venstre har fem, Dansk Folkeparti to og De Konservative én plads.

Dermed afgør De Radikales ene politiker, om KL skal ledes af en socialdemokrat eller en Venstre-politiker.

Det viser resultatet af kommunalvalget, som afgør partiernes pladser i KL's bestyrelse.

De Radikale afgør sagen i en gruppe med Københavns integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, Rebilds nyvalgte borgmester Leon Sebbelin og Daniel Nyboe Andersen fra Aalborg, oplyser Leon Sebbelin.

- Vi skal have overblik over, hvem vi forhandler med, siger han om, at hverken Socialdemokraterne eller Venstre endnu har præsenteret en kandidat. Leon Sebbelin har ingen præference for enten en rød eller blå KL-formand.

Han deltog også, da De Radikale efter kommunalvalget i 2005 pegede på Søllerøds Venstre-borgmester Erik Fabrin som KL's formand.

- For otte år siden var jeg også med i en tremandsgruppe, da endte vi med at pege på Fabrin. Det var vi efterfølgende ganske tilfredse med. Han var en rigtig god formand for KL, siger Leon Sebbelin.

KL's ny bestyrelse med formand og næstformand vælges i marts 2014 på det såkaldte Kommunalpolitiske topmøde. Partierne plejer at indgå valgforbund, før de vælger bestyrelsens to topposter.

Spørgsmål: - Går De Radikale efter størst mulig indflydelse, når I peger på KL's formand?

- Det er altid et godt udgangspunkt i politik, siger Leon Sebbelin.

/ritzau/