Radikale: Klogt at turismeformand trækker sig

Det er fornuftigt, at formanden for Wonderful Copenhagen, Michael Metz Mørch, trækker sig fra posten i forbindelse med dagens bestyrelsesmøde i den udskældte københavnske turismeorganisation.

Dermed kan der skabes en frisk start, mener De Radikales politiske leder i Region Hovedstaden, Charlotte Fischer.

- Ikke fordi jeg tror, at han har siddet med fingrene nede i budgetstyringen i hverken Wonderful Copenhagen eller projektselskabet, der stod for grandprixet.

- Men en formand lægger de overordnede linjer, så når han går, giver det god mulighed for at tegne det hele lidt forfra, siger Charlotte Fischer.

Wonderful Copenhagen er kommet i strid modvind efter elendig økonomistyring i forbindelse med afholdelsen af den store europæiske musikkonkurrence Eurovision.

Mens projektselskabet under Wonderful Copenhagen budgetterede med, at showet kom til at koste 34,6 millioner kroner, endte det med at blive tre gange så dyrt med en pris på 112 millioner kroner.

Der er især ombygningen af B&W-hallerne på Refshaleøen i København, der har kostet dyrt. Man havde regnet med, at ombygningen ville koste 18 millioner kroner, men regningen havnede på næsten 90 millioner kroner.

Direktøren i projektselskabet, der samtidig var underdirektør i Wonderful Copenhagen, er allerede fratrådt sin stilling.

Et af Dansk Folkepartis medlemmer af regionsrådet, Kenneth Kristensen Berth, siger til Politiken, at han også mener, at direktøren i Wonderful Copenhagen, Lars Bernhard Jørgensen, bør forlade sin stilling. Han var formand for det kuldsejlede projektselskab.

Ifølge Charlotte Fischer bør det være op til den kommende formand at beslutte, om det skal have yderligere konsekvenser.

Hun mener, at der både skal ses på de ansattes kompetencer, på arbejdskulturen, som hun betegner som "smånepotistisk" og på opbygningen af turismeorganisationerne i hele hovedstadsområdet.

- En ny formand må jo se på, hvad der skal ske, for at Wonderful Copenhagen kan få en frisk start, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip