Radikale: Venstres forslag er problematisk

Det Radikale Venstres integrationsordfører, Liv Holm Andersen, mener, at Venstres forslag om at stille krav til indvandrere, alt afhængigt af hvor de kommer fra, er "problematisk" og "diskrimination".

- Det er problematisk, fordi det er diskrimination, og det kan man ikke i forhold til den danske grundlov. Det er i hvert fald enormt svært at orkestrere, og jeg forstår heller ikke, at et liberalt parti, der sætter individets rettigheder i fokus, vil gå ind for det, siger Liv Holm Andersen.

Det er Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, der præsenterer forslaget i en kronik i Berlingske mandag.

Ordføreren skriver blandt andet, at "det ikke er nødvendigt at stille samme krav til alle", fordi "der er stor forskel på viljen til integration, alt efter om det er en kristen amerikaner eller en muslimsk somalier, der kommer hertil".

Liv Holm Andersen anerkender, at der kan være forskel på viljen og evnen til integration, alt afhængigt af hvor man kommer fra.

- Det er sværere at blive en del af det danske samfund, når man kommer fra et samfund, der minder meget mindre om det danske samfund. Det er logisk, og det skaber en større udfordring, som vi skal tage hensyn til i vores skolesystem, beskæftigelsessystem, i vores civilsamfund og så videre, siger hun og fortsætter:

- Der er en forskel på viljen og evnen til integration. Men det er der blandt hvert individ. Og det er rigtigt nok, at vi har en overvægt at flygtninge og efterkommere af flygtninge fra ikke-vestlige lande, som udgør en større udfordring. Den udfordring har vi også sagt ja til.

- Jeg vil gerne snakke om udfordringer og løsninger. Jeg er bare uenig i Inger Støjbergs løsning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip