Ræsende vandscooter-fører må ikke sejle i et år

En mand, som forrige sommer bragede ind i en robåd på sin vandscooter, må ikke begive sig ud i bølgerne igen på hverken vandscooteren eller noget andet fartøj det næste år.

Sådan lyder dommen fra Retten i Lyngby tirsdag.

Ud over at holde sig fra at sejle skal han betale en bøde på 10.000 kroner. Det oplyser anklageren Susanne Kjølhede tirsdag eftermiddag efter domsafsigelsen.

Sagen drejer sig om en episode, som fandt sted 24. juli omkring 19.30 sidste år.

Nord for indsejlingen til Hellerup Havn blev en robåd "Kristian" fra Danske Studenters Roklub med tre kvinder om bord ramt af vandscooteren.

Ifølge anklageskriftet sejlede den nu dømte mand for hurtigt og i strid med godt sømandskab og forårsagede en søulykke ved "grov fejl og forsømmelse".

Da han påsejlede robåden resulterede det ifølge anklageskriftet i materiel skade og "fare for skade på liv eller helbred".

Den tiltaltes overtrædelser af lov om sikkerhed til søs skal være sket under skærpende omstændigheder, hedder det.

Til Politiken sagde formanden for roklubben, Lauritz Rauer Nielsen, sidste år, at kvinderne var tæt på at blive ramt men slap med en alvorlig forskrækkelse.

Spørgsmålet om erstatning af de skader, som robåden fik, da den blev påsejlet, havde parterne allerede ordnet inden retssagens begyndelse.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip