Raket sendt mod Israel kort før våbenhvilens udløb

Alarmsirenerne har onsdag aften kort før udløbet af en 72 timer lang våbenhvile sendt indbyggere i det sydlige Israel i beskyttelsesrum, skriver Reuters.

Den israelske avis Yediot Ahronot skriver på sin netavis, at en raket affyret fra Gaza er slået ned i åbent land nær byen Ashkelon i det sydlige Israel.

Israelske radiostationer rapporterer ifølge Reuters om to raketter.

Episoden skete omkring klokken 22 lokal tid (21 i Danmark), og det var blot to timer før, at våbenhvilen udløber.

Meldingerne har øget frygten for, at bombardementer og raketbeskydningen igen bryder ud i Gazaområdet.

Efter meldingerne i Israel har en talsmand for den militante islamiske Hamas-milits i Gaza imidlertid afvist, at den står bag raketbeskydningen.

- Hamas afviser at have affyret nogle raketter mod besættelsesmagten i aften, siger talsmanden Sami Abu Zuhri i en erklæring.

Der er onsdag aften også rapporter om, at en raket har ramt i den egyptiske Sinai-ørken. Her skal et barn være dræbt, mens to andre er blevet såret af en raket, der ramte deres hjem lidt syd for grænsen til Gaza.

Israelske og palæstinensiske forhandlere har i Kairo, Egyptens hovedstad, i de seneste dage forsøgt at blive enige om en forlængelse af våbenhvilen med hjælp fra egyptiske mæglere.

Ifølge israelske embedsmænd er Israel klar til at forlænge våbenhvilen i yderligere 72 timer, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Israel er enig i et egyptisk forslaget om at forlænge våbenhvilen i 72 timer, siger embedsmanden til AFP.

Men Yediot Ahronot skriver, at de palæstinensiske forhandlere, der repræsenterer Hamas, ikke har samme indstilling. Avisen skriver, at en kilde i Hamas siger, at forhandlingerne har slået fejl.

Reuters skriver dog, at de egyptiske mæglere fortsat forsøger at få parterne til at forlænge våbenhvilen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip