Raket sendt mod Israel kort før våbenhvilens udløb

Alarmsirenerne har onsdag aften kort før udløbet af en 72 timer lang våbenhvile sendt indbyggere i det sydlige Israel i beskyttelsesrum, skriver Reuters.

Den israelske avis Yediot Ahronot skriver på sin netavis, at en raket affyret fra Gaza er slået ned i åbent land nær byen Ashkelon i det sydlige Israel.

Israelske radiostationer rapporterer ifølge Reuters om to raketter.

Episoden skete omkring klokken 22 lokal tid (21 i Danmark), og det var blot to timer før, at våbenhvilen udløber.

Meldingerne har øget frygten for, at bombardementer og raketbeskydningen igen bryder ud i Gazaområdet.

Efter meldingerne i Israel har en talsmand for den militante islamiske Hamas-milits i Gaza imidlertid afvist, at den står bag raketbeskydningen.

- Hamas afviser at have affyret nogle raketter mod besættelsesmagten i aften, siger talsmanden Sami Abu Zuhri i en erklæring.

Der er onsdag aften også rapporter om, at en raket har ramt i den egyptiske Sinai-ørken. Her skal et barn være dræbt, mens to andre er blevet såret af en raket, der ramte deres hjem lidt syd for grænsen til Gaza.

Israelske og palæstinensiske forhandlere har i Kairo, Egyptens hovedstad, i de seneste dage forsøgt at blive enige om en forlængelse af våbenhvilen med hjælp fra egyptiske mæglere.

Ifølge israelske embedsmænd er Israel klar til at forlænge våbenhvilen i yderligere 72 timer, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Israel er enig i et egyptisk forslaget om at forlænge våbenhvilen i 72 timer, siger embedsmanden til AFP.

Men Yediot Ahronot skriver, at de palæstinensiske forhandlere, der repræsenterer Hamas, ikke har samme indstilling. Avisen skriver, at en kilde i Hamas siger, at forhandlingerne har slået fejl.

Reuters skriver dog, at de egyptiske mæglere fortsat forsøger at få parterne til at forlænge våbenhvilen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip