Ramaskrig efter video: Se den homoseksuelle komiker blive spurgt om, hvad han ville sige til Gud

Storbritannien er gået amok over et nyt interview med den 57-årige komiker og skuespiller Stephen Fry, der er kendt for sin optræden i film som Wilde (1997) og V for Vendetta (2005 og sin rolle i tv-serien Bones.

I interviewet med den irske tv-station RTÉ One slår Stephen Fry fast i programmet "The Meaning of Life", at han er ateist med stort "a", da intervieweren spørger ham, om hvad han ville sige til Gud, hvis han mødte vedkommende. Det skriver The Independent.

Det bliver starten på et lidenskabeligt angreb på gud og religion. For ifølge englænder, som i starten af januar blev gift med sin 30 år yngre partner, må den gud, der skabte universet være total sindssyg, meget egoistisk og ond.

- Jeg ville sige…knoglekræft hos børn, hvad handler det om, forklarer Stephen om hvad, han ville tale med gud om, og tilføjer:

- Hvor vover du? Hvor vover du at skabe en verden, hvor der er sådan en elendighed, som ikke er vores skyld. Det er ikke rigtig. Det er aldeles, aldeles ondt. Hvorfor skulle jeg respektere en lunefuld, ondsindet, dum Gud, der skabte en verden så fuld af uretfærdigheder og smerte? 

Og til spørgsmålet om Stephen Fry tror, at han vil komme i himlen, når han dør, lød hans svar:

- Nej, men jeg vil heller i himlen. Jeg vil ikke derhen på hans (Guds red.) betingelser. De er forkerte. Den Gud, der skabte dette univers, hvis han altså skabte dette univers, er tydeligvis en sindssyg, en adeles sindssyg person og total egoistiske.  Vi skal tilbringe vores liv på knæ, mens vi takker ham. Hvilken Gid ville gøre det. 

I stedet fortæller Stephen Fry, at han har mere sympati for de græske guder, da de er langt mere menneskelige og har knap så travlt med at fremstille sig selv om bedrevidende og alvidende. 

Videoen med den opsigtsvækkende komiker er blevet vist over 2,6 millioner gange på YouTube på fire dage og har fået folk i Storbritanninen til at debattere ivirgt, 

Se et udpluk af interviewet her:

 

Dagens Gossip