Randers FC stjæler sejren i Esbjerg

Esbjerg dominerede i store dele af kampen, men Randers FC var skarpest i mandagens superligadyst på Blue Water Arena i Esbjerg. Viktor Lundberg sikrede en kronjysk 1-0-sejr på et flot lob.

Esbjerg har i sommerpausen sagt farvel til nøglespillerne Peter Ankersen og Kian Hansen, men i sæsonens første superligakamp var deres fravær til at overse.

Eddi Gomes og Ryan Johnson Laursen tog fint over for den profilerede duo, om end det ikke var mange prøver, gæsterne fra Randers satte vestjyderne på.

Den største, og reelt eneste, prøve kom efter en lille times spil, hvor Viktor Lundberg blev spillet i dybden. Her fik forsvaret ikke samlet ham op, så med et flot løft over Martin Dubravka afgjorde svenskeren kampen.

Kronjyderne virkede uden de seneste sæsoners topscorer Ronnie Schwartz, der er skiftet til franske Guingamp, ellers ganske tandløse.

Djiby Fall og matchvinder Viktor Lundberg på toppen kom frem til meget lidt, og heller ikke fra kanterne, hvor Kasper Fisker og Jonas Kamper huserede, havde kronjyderne noget at byde ind med.

De offensive indslag i kampen var derfor overladt til Esbjerg, der, anført af Jakob Ankersen og Casper Nielsen på hver deres kant, igen og igen var nærgående, men ofte manglede skarpheden i den sidste aflevering.

Esbjerg-træner Niels Frederiksen forsøgte at svare igen ved at sætte både Mohammed Fellah og Martin Pusic på banen, men lige lidt hjalp det. Det, Esbjerg havde, tog Randers' debuterende keeper, Karl-Johan Johnsson, sig flot af.

Trods bare én afslutning inden for rammen, og trods et massivt pres og masser af afslutninger fra Esbjerg, hev Randers sejren i land.

/ritzau/

 

Dagens Gossip