Rapport: Air France fly styrtede efter menneskelig fejl

Det var en "upassende reaktion" fra stressede piloter, der var skyld i, at et passagerfly fra Air France med 228 mennesker om bord i 2009 styrtede i Atlanterhavet under en flyvning fra Rio til Paris, konkluderer en ny ekspertrapport om flykatastrofen.

Rapporten, som det franske nyhedsbureau AFP er i besiddelse af, er blevet udarbejdet efter ordre fra havarieksperter.

- Der skete en upassende reaktion fra besætningen, da flyets fartsensorer svigtede, hedder det.

I tidligere rapporter er det blevet fastslået, at det var en kombination af menneskelige fejl og tekniske svigt, der var årsagen til, at de 228 mennesker omkom.

I en 356-sider lang retslige undersøgelse i 2012 hed det, at hastighedssensorerne frøs og viste forkert, men også at kaptajnen havde "svigtet sine pligter" og "forhindret co-piloten i at handle".

Flyet var to timer efter starten kommet ind i et område med turbulens over Atlanterhavet, da autopiloten pludselig satte ud, hed det.

Franske dommere har undersøgt Air France og Airbus for påstået drab i forbindelse med styrtet, særligt på grund af de defekte hastighedssensorer, der også er kendt som pitotrør.

Air France skiftede pitotrørene, der er produceret af det franske firma Thales, ud på sine Airbus-fly med en nyere model efter havariet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip