Rapport: FBI sløser med amerikanske bevismaterialer

Federal Bureau of Investigation, kendt som FBI, har sjusket med store mængder af bevismateriale i politimyndighedens kontorer på kryds og tværs af USA, skriver avisen New York Times efter at have fået indsigt i en intern rapport fra det føderale kriminalpoliti.

FBI har ikke haft styr på alle skydevåben, værdisager, penge eller narkotika, som opbevares som materiale i straffesager, hedder det i rapporten, der tilføjer, at næsten halvdelen af det bevismateriale, der er undersøgt af en intern undersøgelse, havde fejl.

Undersøgelsen omfatter flere end 41.000 beviser.

Fejltagelser under indsamling af beviser udgør et alvorligt problem for FBI, idet fejl kan medføre, at dommere vælger at afvise sager. FBI gør anklagere opmærksomme på rapportens konklusioner og risikoen for at få afvist retssagen.

Mange af fejlene skyldes computerfejl, men rapporten har også fundet eksempler på, at agenter har lånt bevismateriale fra opbevaringslageret og har beholdt det i måneder uden at levere det tilbage. I enkelte tilfælde har det ikke været leveret tilbage i årevis.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip