Rapporter om halshugning vækker forfærdelse

Den britiske premierminister, David Cameron, siger, at han er "forfærdet" over, at jihadister i Islamisk Stat hævder at have henrettet den amerikanske nødhjælpsarbejder Peter Kassig, der var kendt som Abdul-Rahman efter at have konverteret til islam.

- Jeg er forfærdet over det koldblodige drab på Abdul-Rahman Kassig, skriver Cameron på Twitter.

- ISIL (Islamisk Stat) har igen vist, hvor fordærvet gruppen er. Mine tanker går til hans familie, siger han.

Videoen, der angiveligt viser drabet, er ved at blive analyseret af den amerikanske efterretningstjeneste og af det britiske udenrigsministerium.

- Hvis det bekræftes, så er den amerikanske regering forfærdet over det brutale drab på en uskyldig amerikansk nødhjælpsarbejder, siger en talskvinde for Obama-administrationen.

I Paris siger den franske regeringsleder, Manuel Valls, at han fordømmer drabene på Peter Kassig og syriske soldater som "barbariske handlinger", der har forstærket Frankrigs beslutning om at nedkæmpe jihadisterne i Islamisk Stat.

- Vi fordømmer denne nye barbariske handling, siger Valls.

Den britiske regering siger, at den også har iværksat en undersøgelse på baggrund af rapporter om, at et bombeangreb skulle have såret "Jihad John", der er en mand med britisk accent, som har foretaget tidligere henrettelser af to amerikanske journalister og to britiske nødhjælpsarbejdere.

Ekstremisten, som verden kender som en maskeret, hætteklædt mand, blev angiveligt såret ved et amerikansk-ledet bombeangreb sidste uge.

FBI's direktør, James Comey, siger, at man efter al sandsynlighed har identificeret den militante fra IS, men myndighederne tilbageholder navnet.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip