Rasmus Lauge: Forløsning at score så mange mål

Med ni mål på 13 forsøg var Rasmus Lauge i høj grad med til at sikre en 31-28-sejr over Rusland torsdag aften ved håndbold-VM i Qatar.

Playmakeren gjorde stort set, som det behagede ham, og russerne var ikke i stand til at dæmme op for den danske enmandshær.

- Det var jo en rigtig fed kamp for mig personligt. Det er længe siden, jeg har scoret så mange mål. Det var en god fornemmelse, selv om det ikke er det, jeg sætter som et succeskriterium.

- Men der blev efterladt rigtig meget plads til mig, og det var bare luksus i den situation, jeg stod i og med den fysiske fornemmelse, som jeg havde. Jeg følte mig hurtig, jeg følte mig skarp, siger Lauge.

De mange mål er dog ikke noget, man skal forvente i hver eneste kamp ved VM, hvor Polen er næste modstander lørdag aften.

- Det har aldrig været mit spil, og det har aldrig været et succeskriterium, som jeg har stillet op at jeg skal score mange mål.

- Succes for mig er også, at mine backer spiller godt. Så har jeg også gjort et eller andet rigtigt - i hver fald taktisk.

- Jeg stiller ikke mål op for, hvor mange mål og assister, jeg skal lave. Det er holdet, der skal fungere, det er jo vores styrke, forklarer Lauge.

THW Kiel-spilleren føler, han er inde i en rivende udvikling efter en længere pause på grund af en alvorlig knæskade. Nu skal formen bibeholdes.

- Jeg har da også tænkt mig at forsøge at holde det niveau igen i resten af kampene. Hvis jeg kan gøre det, så vil det være fint,

- Jeg føler også, at det bliver bedre og bedre. Mod Rusland fungerede mit skud også, og det var en forløsning for mig, siger han.

- Nu skal jeg bare huske på, at jeg også har været knæskadet i lang tid. På de her hviledage skal jeg udnytte muligheden for at styrketræne og få noget power i benene, så det ikke går tabt.

- Det er mit mål i dag, at jeg lige skal have givet den lidt gas i styrkelokalet, så jeg kan bibeholde den styrke og fart, som jeg har haft indtil videre, pointerer Lauge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip