Rasmussen og Quist sikrer OL-semifinale i roning

Den danske letvægtsdobbeltsculler med Mads Rasmussen og Rasmus Quist vandt deres opsamlingsheat i roning ved OL i Rio.

Dermed bookede de to danske roere en semifinalebillet, og de holder liv i håbet om at hente en medalje ved OL.

- Det gik, som vi havde håbet og troet på, siger Rasmus Quist.

- Vi vandt opsamlingen, og det er vi glade for. Jeg føler også, at vi vandt i dag uden at brænde alt krudtet af, så det er rigtigt godt, konstaterer han.

De to danskere skulle ud i et opsamlingsheat for at sikre en semifinaleplads, da de ikke kvalificerede sig direkte fra indledende heat.

Rasmus Quist og Mads Rasmussen testede formen gevaldigt og tog hurtigt føringen. Den blev holdt hele vejen, og efter 2000 meter vandt danskerne foran den kinesiske båd med Cuba på tredjepladsen.

De to bedste både kvalificerede sig til onsdagens semifinaler.

- Det hjælper altid på selvtilliden at vinde nogle løb, og mange af de ting, som ikke fungerede i går, virkede i dag. Stabiliteten kom tilbage, selv om vi også var fokuserede i går, siger Rasmus Quist.

- Nu står vi i semifinalen, og det bliver alt andet end behageligt. Generelt er de der semifinaler forfærdelige, for det er knald eller fald, siger han.

Rasmus Quist og Mads Rasmussen vandt guld ved det seneste OL i London, men i første omgang missede de kvalifikationen til dette OL ved en afgørende kvalifikationsregatta i Schweiz.

De to danskere kom dog alligevel med, da Belgien kun måtte sende to af sine kvalificerede både til Rio.

/ritzau/

 

Dagens Gossip