Reagans attentatmand er "klar" til at leve i friheden

Hvert et skridt, John Hinckley tager, skal selvfølgelig fortsat kunne overvåges af den amerikanske sikkerhedstjeneste Secret Service.

Men der er ingen grund til, at manden, der i 1981 skød den daværende præsident, Ronald Reagan, fortsat skal være indlagt på et psykiatrisk hospital.

Det mener i hvert fald personalet, der behandler ham på St. Elizabeth's Hospital.

Fredag vidnede psykiatere i retten og fortalte dommeren, at John Hinckley er "klar" til at leve et liv uden for hospitalets mure, fordi han er så massivt overvåget af Secret Service, at myndighederne hele tiden kan vide, hvor Hinckley befinder sig.

- Det er min overbevisning, at han er klar til en orlov, og at han ikke udgør nogen fare, sagde psykiateren Deborah Giorgi-Guarnieri ved høringen.

- Jeg mener, at John konstant arbejder på at holde sine narcissistiske træk under kontrol, sagde hun videre.

30. marts 1981 skød den nu 59-årige John Hinckley præsident Ronald Reagan, præsidentens pressemand og to andre personer uden for et hotel i Washington.

Han forklarede det med, at han ville imponere Hollywood-skuespillerinden Jodie Foster.

Efter attentatet blev han indlagt på St. Elizabeth.

I dag opholder han sig dog halvdelen af tiden i sin mors hjem i delstaten Virginia. I forbindelse med disse besøg blev han i 2013 overvåget af Secret Service 120 gange. Sidste år holdt Secret Service øje med ham 90 gange.

Det svarer til stort set hver dag, hvor den dømte ikke opholdt sig på hospitalet, fortalte John Hinckleys advokater i retten.

- Denne høring handler ikke om, at han skal lukkes ud uden betingelser, siger Hinckleys advokat Michelle Tupper Butler til nyhedsbureauet AFP.

Den amerikanske regering er dog lodret uenig i, at Hinckley er parat til et friere liv. Tidligere på ugen argumenterede myndighederne for, at en række advarselslamper fortsat blinker.

Det gælder Hinckleys "stalking"-tendenser, hans breve til seriemordere og overtrædelser af aftaler, når han har været på udgang.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip