Real Madrid-anfører hylder Zidane efter CL-triumf

admin

425 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Efter mindre end fem måneder i spidsen for Real Madrid som træner kunne den franske fodboldlegende Zinedine Zidane lørdag aften juble over endnu en Champions League-triumf til kongeklubben.

I januar afløste han den fyrede Rafael Benitez, og selv om Real Madrid måtte se FC Barcelona løbe med det spanske mesterskab, må Zidane foreløbigt betegnes som en succes.

Særligt efter lørdagens triumf i Champions League-finalen mod Atlético Madrid efter straffesparkskonkurrence.

Anfører Sergio Ramos er ikke tvivl om trænerens betydning.

- Zizou (Zidane) er meget ydmyg, men determineret. Hans ankomst var meget vigtig for os, fordi han har så godt et fodhold til spillerne. Vi vil fejre denne sejr med ham, siger Ramos.

Han peger på, at Zidane på fornemste vis har fået de mange stjerner til at funkle sammen på holdet.

- Vi havde også gode perioder under Rafael Benitez, men da Zizou kom, blev sammenholdet i omklædningsrummet bedre. Han bragte en god attitude med sig, siger anføreren.

Med lørdagens triumf har Zidane nu vundet Champions League med Real Madrid som spiller, assistenttræner og cheftræner.

- Jeg er så stolt over at være en del af denne klub, som har gjort mig til den, jeg er. Jeg har fået en stor chance ved at kunne træne denne fantastiske klub.

- Jeg har et fænomenalt hold med mange gode og talentfulde spillere, og det er som en samlet enhed, at vi har opnået dette, siger Zidane.

Real Madrid kom foran ved Sergio Ramos efter 15 minutter af lørdagens finale, men Yannick Ferreira-Carrasco bragte balance til 1-1 med 11 minutter tilbage.

Siden måtte kampen afgøres i straffesparkskonkurrence, hvor Atléticos Juanfran var ene om at misbruge. Derefter kunne Cristiano Ronaldo på det sidste spark sikre pokalen til Real Madrid.

/ritzau/AFP