Real Madrid jagter første sejr over Liverpool

Real Madrid har aldrig vundet over Liverpool i Champions League, men onsdag aften får de regerende mestre en ny chance.

Cristiano Ronaldo og holdkammeraterne møder op i skræmmende form på Anfield. Det samme kan ikke siges om Brendan Rodgers' uberegnelige Liverpool-mandskab, der har spillet en del svage kampe og endnu mangler at ramme niveauet fra sidste sæson.

Rodgers føler sig alligevel sikker på, at Liverpool klokken 20.45 vil være i stand til at få Real Madrid ned med nakken.

- Når vi spiller store kampe mod stærke modstandere, så tvivler jeg ikke på mine spillere, da de har en stærk mentalitet.

- Det bliver meget spændende på onsdag. Det er belønningen for vores arbejde i sidste sæson, men det er også en kamp, vi går efter at vinde, siger Brendan Rodgers.

Mens Real Madrid er "fast" deltager i Champions League, så er Liverpool for første gang siden 2009 en del af Europas største klubturnering efter sidste sæsons Premier League-sølv.

Fem års venten på en europæisk storkamp på Anfield er ovre.

- Anfield er et specielt sted, når det handler om Champions League.

- Vi har et fantastisk publikum, og vores hold kan ramme niveauet, siger Brendan Rodgers.

Liverpool har tre point i gruppe B efter de to første gruppekampe mod FC Basel og Ludogorets, mens Real Madrid har taget to sejre over de samme modstandere.

Det spanske storhold har med stjernen Cristiano Ronaldo som en afgørende faktor vundet de seneste syv kampe på tværs af alle turneringer.

Ronaldo, som har scoret 15 mål i syv ligakampe i Spanien, kan måske blive alle tiders mest scorende i Champions League på Anfield. Portugiseren er blot to mål fra at tangere spanieren Rauls rekord på 71 Champions League-mål.

Ronaldo plejer endda at have et godt tag på engelske modstandere siden skiftet til Real Madrid fra Manchester United i 2009. Det er blevet til mål i fem af i alt seks kampe mod hold fra England.

For Real Madrids forsvarsspiller Alvaro Arbeloa bliver kampen ekstra speciel, da han spillede i Liverpool i to og et halvt år fra 2007.

- Det bliver en stor oplevelse for mig, og jeg har sagt til mine holdkammerater, at de skal nyde kampen på Anfield så godt, de kan.

- Vi møder et hold, der vil gå ud og kæmpe til døden. De vil give alt, for de skal vinde, siger Arbeloa.

Real Madrid er ikke lige så presset, som Liverpool, mener forsvarsspilleren.

- Vi gør det meget godt og er på rette spor. Vi ved, at de to kommende kampe mod Liverpool vil være afgørende for, hvor vi ender i gruppen, siger Arbeloa.

I gruppe B's anden kamp tager Ludogorets imod FC Basel.

Kampstart er klokken 20.45 begge steder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip