Real Madrid køber VM-topscorer i Monaco

James Rodriguez fortsætter karrieren i Real Madrid. Det oplyser den spanske storklub tirsdag på sin hjemmeside.

Rodriguez forlader dermed Monaco, hvor han kun nåede en sæson efter skiftet fra FC Porto sidste sommer. Den offensive midtbanespiller har skrevet under på en seksårig kontrakt i den spanske hovedstad.

23-årige Rodriguez markerede sig ved VM i Brasilien som en af slutrundens bedste spillere, og hans seks scoringer for Colombia var nok til at give ham titlen som topscorer.

Det endda selv om colombianerne røg ud allerede i kvartfinalen, hvor mødet med værtsnationen blev endestationen. Colombia kunne dog se tilbage på sin mest succesfulde VM-deltagelse nogensinde.

Ud over titlen som VM-topscorer kunne James Rodriguez også glæde sig over, at et af hans mål blev kåret som turneringens bedste.

Det var den spektakulære helflugter til 1-0 i 1/8-finalen mod Uruguay, der efter slutrunden blev udvalgt som VM's bedste af brugerne af Fifas hjemmeside.

Trods sin unge alder har Real Madrids nyindkøb allerede en lang karriere bag sig på højeste niveau. Han var blot 17 år, da han fik debut for den argentinske klub Banfield, og han var endnu teenager, da Porto hentede ham til en ny tilværelse i Europa.

Efter tre succesfulde sæsoner i den portugisiske havneby blev Rodriguez sidste sommer solgt videre til storsatsende Monaco for 45 millioner euro, svarende til 335 millioner danske kroner.

Selv om det ikke blev til nogen trofæer i fyrstedømmet, kunne Rodriguez dog rejse til VM som den franske ligas assistkonge efter sine 12 målgivende afleveringer i den forgangne sæson.

James Rodriguez er Real Madrids andet store sommerindkøb, efter at hovedstadsklubben tidligere på måneden skrev kontrakt med den tyske midtbanespiller Toni Kroos.

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip