Realkredit-boss forstår kunders ærgrelse over prisstigning

admin

424 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Hos Realkredit Danmark er topchef Carsten Nøddebo godt klar over, at det nok ikke falder i så god jord hos de boligejere, der i den kommende uge får besked om, at de nu skal til at betale mere for deres boliglån.

- Jeg kan godt forstå, hvis en tredjedel af kunderne, hvor vi nu hæver priserne en smule, synes det er træls, siger Carsten Nøddebo, administrerende direktør i Realkredit Danmark, om den stigning i bidragssatserne, som Realkredit Danmark har varslet.

- Men det er også vigtigt for mig at sige, at der er gode alternativer, hvor man kan undgå den her forhøjelse, og man har mulighed for at skifte frem til oktober uden at skulle betale de sædvanlige gebyrer.

Realkredit Danmark følger Nykredit og øger bidragssatserne for 160.000 kunder, der har korte flekslån hos selskabet.

Ifølge Carsten Nøddebo sker det for at få flere boligejere til at vælge fast rente eller længere løbetid.

- Alle realkreditinstitutter skal overholde den såkaldte tilsynsdiamant, der siger noget om, hvor mange af de helt korte flekslån man må have. Altså hvor mange lån man må refinansiere hvert år, siger Carsten Nøddebo.

- Der har været en flot udvikling gennem noget tid, men vi kan se på det seneste, at udviklingen er vendt, og der er vækst i de helt korte lån. Det er ikke langtidsholdbart i forhold til at sikre, at vi kan overholde tilsynsdiamanten, siger han.

Spørgsmål: Jeres kunder vælger en bestemt lånetype, fordi det er attraktivt for dem. Kan du forstå, hvis de nu synes, det er mærkeligt, at I forhøjer priserne, fordi det har været attraktivt for mange kunder?

- Vi lægger vægt på, at vi stadig har F1 på hylden, fordi det i nogle situationer kan være det rigtige produkt. For eksempel hvis man skal sælge sit hus inden for de næste 12 måneder.

- Men vi skal samlet set overholde tilsynsdiamanten, og det ansvar tager vi selvfølgelig på os, siger han.

Nykredit varslede i februar højere bidragssatser for kunderne i datterselskabet Totalkredit og kom efterfølgende ud i noget af et stormvejr. Nykredit begrunder prisstigningerne i udsigten til højere kapitalkrav fra myndigheder i fremtiden.

Men det har prisstigningen i Realkredit Danmark ikke noget med at gøre, siger Carsten Nøddebo. Om der kan komme yderligere prisstigninger for alle selskabets kunder på den baggrund, vil direktøren ikke komme med bud på.

/ritzau/